hollywood smile
in

HOLLYWOOD SMILE

Hollywood smile je totalni preobražaj osmeha i podrazumeva izradu zubnih krunica na svim zubima ili bar na vidljivim zubima gornje i donje vilice, što je minimum od petice do petice. Hollywood smile je moguće postići i fasetama, ali mnogo češće je potrebno raditi zubne krunice, pa ćemo se u daljem tekstu fokusirati na zubnim krunicama (navlakama).

Šta je zapravo Hollywood smile i zašto je toliko tražen i popularan?

Hollywood smile je totalni preobražaj osmeha i podrazumeva izradu zubnih krunica na svim zubima ili bar na vidljivim zubima gornje i donje vilice, što je minimum od petice do petice. Hollywood smile je moguće postići i fasetama, ali mnogo češće je potrebno raditi zubne krunice, pa ćemo se u daljem tekstu fokusirati na zubnim krunicama (navlakama).

Sam naziv Hollywood smile je došao iz USA i podrazumeva korišćenje bele boja za zube tj. BLEACH boja. On se postiže isključivo sa bezmetanim krunicama, jer tako beli zubi ne mogu da se izrade ako je prisutna metalna, siva podloga.

Sama BLEACH boja ima gradaciju od 1 do 4, gde je 1 najsvetlija Bleach boja, a 4 je najtamnija. Uživo su razlike minimalno primetne.

Uglavnom naši pacijenti iz inostranstva žele što precizniju i tačniju ponudu i plan same terapije, a da pri tome ne dolaze na pregled. U tom slučaju je dovoljno da pošalju fotografije zuba i osmeha, ako je moguće i ortopan snimak. Nakon analize,većinu stvari možemo dogovoriti telefonom.

hollywood smile

Kad pacijent dođe na prvi pregled, pre samog početka izrade krunica, pacijentu se obavezno radi DSD protokol. U dogovoru sa pacijentom i njegovim željama definišemo oblik, položaj i boju definitivnih zuba.

Hollywood smile uglavnom podrazumeva veći stomatološki rad i potrebno je pored krunica često raditi i mostove. Ovaj postupak prevazilazi ordinacisku izradu kruinca na Cerecu, pa se proces nastavlja u laboratoriji, gde se na laboratorijskim CAD CAM sistemima izrađuju bezmetalne krunice.

Da bi našim pacijentima iz inostranstva maksimalno pojednostavili proceduru i skratili vreme boravka u Srbiji koncipirali smo sledeći sistem:

Potreban je prvi dolazak u ordinaciji na ceo dan. U tom dolasku bruse se svi dogovoreni zubi, uzimaju se otisci i ODMAH se izrađuju privremene krunice. Taj dan je već moguće otići kući, u popodnevnim časovima. Ova faza se izvodi uz lokalnu anesteziju, a po potrebi se pacijentu daje i sedacija.

Nakon brušenja pacijent nema potrebu da dolazi u ordinaciju, osim u slučaju komplikacija kao što su: bol na nekom zubu, spadanje ili pucanje privremenih krunica.
Tokom nošenja privremenih krunica pojava povremenog bola i osetljivosti na toplo/hladno je normalno i očekivano. Privremene krunice nikad ne mogu pasovati na zubima kao definitivne.

Prvih par dana je normalno i blago prisustvo otoka i lokalni pad imuniteta usled višečasovne stomatološke intervencije.

Da bi sprečili potencialne komplikacije tj. sveli ih na minimum vodimo računa da svaki zub još jednom proverimo na sam dan brušenja i da se privremene krunce izrade od kvalitenih mateijala, kako bi pacijentu period sa privremenim krunicama bio što lagodniji.
Neki pacijenti ne mogu da dođu na konačnu probu po mesec ili dva dana, zbog svojih obaveza, tako da je ovo jako važan momenat u celoj proceduri.

Nakon 14 dana ili malo duže, pacijent opet treba da dođe u stomatološku ordinaciju na minimum 3 dana. Ponekad je potrebno da pacijent dođe na još jednu, dodatnu probu, ali se to dogovora u zavisnosti od težine samog slučaja.

Prvi dan pacijent proba zubne krunice koje nisu skroz završene. Ova proba je najvažnija da bi se napravile sve potrebne korekcije. Tada su u ordinaciji su moguće korekcije u smislu skraćenja i skidanja keramike. Ako je potrebno dodavanje na nekim mestima, to se radi kasnije u laboratorijskim uslovima. Pacijenti treba da se koncentrišu na ovoj probi kako bi sagledali sve aspekte novog osmeha i samog oblika krunica, jer su u ovoj fazi korekcije moguće. Kada pacijent da saglasnost da je sve u redu sa krunicama, naknadne korekcije su teško ostvarive.
Ova proba se uglavnom odvija uz lokalnu anesteziju i pacijentu može biti otežano da lepo sagleda nove navlake, ali bez anestezije nije moguće probati zubne krunice.

Drugi dan zubne krunice dolaze iz zubne laboratorije sa odrađenim svim korekcijama i spremne su da za cementiranje.

Treći dan – dan nakon cemntiranja se vrši obavezna kontrola, a ako je pacijent duže u Srbiji ova kontrola se može odgoditi par dana.

Što se tiče boje, navlake se uglavnom izrađuju u svetlijoj nijansi. Ako pacijent želi, krunica se uvek može malo potamniti, ali nikako nije moguće da se boja navlaka u toku procedure menja u svetliju.

Dve nedelje su dovoljne da se odradi kompletan Hollywood smile, ako pacijent odluči da sve vreme provede u Srbiji, a procedura je identična gore navedenoj.

Slučaj 2, Hollywood Smile

Cenovnik

What do you think?

Comments

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Loading…

0
beljenjezuba

BELJENJE ZUBA – DA LI JE SVE TAKO JEDNOSTAVNO?

proba

PROBA ZUBNIH KRUNICA